Home

 • Hallo allemaal

  Zullen we de wereld een beetje mooier maken door gewoon blij te zijn, te koesteren wat we hebben, heel groot en ook klein.  

  Welkom op deze blog met positieve berichten, leuke quotes, grappige verhalen, lekkere recepten, toffe songs & boeken en mooie foto’s.
  ‘Bright sight of life’ is mijn persoonlijke blog met blijmakers om bij stil te staan, van op te fleuren, te genieten of zomaar bij weg te dromen.

 • In balans

  In balans

  Het zijn zo van die momenten waar je opeens de geest krijgt zoals manlief het noemt. Opruimen, een uitgestelde klus oppakken, spullen uitzoeken en sorteren, naar de kringloop of de kledingbank brengen.
  Het is voorjaar, de tijd om “schoon schip” te maken, in fysieke materiële zin maar ook in je hoofd vind ik.

  Ehhh… in je hoofd? “Ons hoofd is rond zodat onze gedachten van richting kunnen veranderen” schreef Francis Picabia. Jarenlang stond een kaart met deze tekst op mijn bureau. Nooit gedacht dat ik jaren later last zou krijgen van een draaiend hoofd (daarover zo meer)
  En natuurlijk makkelijk om van gedachten te veranderen als het gaat om futiliteiten maar best lastig als het gaat om principiële zaken.
  Een blogje gedachten over schoon schip maken, in balans komen en het zoeken naar evenwicht.

  Rosa van Hope&Joy schreef in haar nieuwsbrief bij de ‘Vragen voor de tijd van het jaar’:

  Welke onnodige ballast draag ik met me mee?

  Heb ik veel overbodige spullen in huis? Kan ik een ander daar blij mee maken?

  Om met de laatste, de makkelijke te beginnen: toch weer een rondje boekenkasten gedaan, nog twee dozen reeds uitgesorteerde boeken leeggehaald en de kledingkasten ontdaan van kleren waarvan ik zeker weet dat ik ze toch nooit meer draag (super nette broeken, jurken en hakken allemaal uit de tijd dat ik nog mijn eigen bedrijf had).

  Balans

  Dan de moeilijkere vraag welke ballast draag ik met met me mee? Wat is ballast in deze eigenlijk?
  Vroeger moest er altijd ballast mee in de grote zeilschepen, meestal in de vorm van hout of stenen. Het was nodig voor de balans van het schip. Ballast was dus bijzonder nuttig. Maar als je het zelf moet dragen is extra ‘onnodig’ gewicht natuurlijk een andere zaak. Dus in die zin is het achterlaten van ballast dan een nuttig iets.

  Balans heft voor mij de laatste maanden ook een extra betekenis gekregen. Nadat ik in januari gevallen was met een zware hersenschudding als gevolg heb ik heel veel last van evenwichtsstoornissen. Trappen naar beneden lopen, omkijken naar achteren, voorover bukken en fietsen zijn iets wat heel moeizaam gaat zonder te wankelen en bijna om te vallen. Dus mijn fysieke balans is helaas niet meer dat wat was. En er is sprake van een in de letterlijke zin wankel evenwicht.

  Maar ik probeer tijdens een rustige, langzame wandeling in het zonnetje mijn hoofd vrij te maken van piekermomenten, treurige en onzekere gedachten over van alles nog wat en me te concentreer op alle kleine en grote blijmakers.
  Veranderen van richting om meer en vooral bewuster te genieten en te leren bewegen en leven met de beperkingen.

  Het materiële schip is weer schoon en ligt lekker op koers. En hopelijk komt mijn lichaam en hoofd ook weer snel in balans.

  Houden jullie ook voorjaarsschoonmaak?

  Colofon

  De coverfoto is van Pexels Free Photo.

 • Even loskoppelen

  Even loskoppelen

  Het hier is het nu

  neem de ruimte voor rust en gedachten

  Het nu is het hier, haal diep adem

  (Het later zal wachten)

  Elke Mannink

  Beschut zit ik in het voorjaarszonnetje en geniet van een luisterboek en laat tussendoor mijn gedachten zo maar gaan ….

  Gelukkig kan ik steeds meer en beter genieten van dit soort momenten.

  Herkenbaar deze loskoppelmomenten?

  Colofon

  De foto is van Ankersuse en het gedicht van Elke Mannink.

 • Ei-catchers

  Ei-catchers

  Misschien zet de titel je op het verkeerde been en dacht je aan een verhaal over eieren gooien en vangen met alle risico’s van dien. (Ik weet overigens niet of zo’n traditie bestaat?) Maar niks aan de hand, hoor. Het gaat over mooie paaseieren, naturel en kleur, gouden haasjes en lieve lammetjes. Kortom een blogje over pasen.


  Ieder jaar verzamel ik inspiratie uit bladen en van Pinterest voor de traditionele versieringen met pasen. Decoreren is iets dat ik vanuit thuis ken en ook dit jaar weer met plezier doe. Het is fijn om het huis ieder seizoen met kleine artikelen mooi aan te kleden. Een vaas met bloesemtakken en tulpen. Wat takken met hangende eitjes versierd, kleine nestjes uit mos of stro, veertjes, wollen lammetjes, houten figuren en ieder jaar een gouden haasje uit chocolade (vanaf mijn kinderjaren hoort de gouden (chocolade) haas met het rode halsbandje en het gouden belletje erbij).

  Bont en blauw met een gouden randje

  De decoraties versieringen hou ik het liefst zo naturel mogelijk al was ik wel heel erg gecharmeerd van de blauwe tinten, die mij in een blad opvielen. En omdat blauw mijn lievelingskleur is wordt het dit jaar dus blauw met een gouden randje (lees haasje en Royal Delft).

  Verstopt

  En als afsluiter van dit blogje dan de lammetjes. Fijne paasdagen een ieder.

  Colofon

  De foto van de lammetjes is van Lena Schreijenberg, de coverfoto van pexels.com.

 • Voorjaarsmomentje

  Voorjaarsmomentje

  Poeh wat ben ik blij. April is van start en eindelijk is het lente in het echt en niet alleen op de kalender. Niet dat ik afgelopen weken niet gewandeld heb, maar met regenjas, muts op en handschoenen aan in regen en tegen een sterke wind op lopen is toch echt geen pretje.
  Daarom ben ik zo blij met het weer van vandaag en voorspeld voor de rest van deze week. Ik zie het als een uitnodiging om lekker naar buiten te gaan die ik graag aanneem.

  Ik heb een van de moodboards erbij gepakt van de leuke workshop van de Suffetutten in januari. In fris geel met een bijtje en inspiratie voor meer zonnige blogmomenten.

  Overigens zien jullie ook een kleine verwijzing naar mijn andere blog Seasidesblog. Misschien ook interssant leuk om daar eens te kijken als jullie het nog niet kennen.

  Natuurlijk trek ik nog steeds een warm vest als ik uit de wind in de zon zit of een jas aan als ik ga wandelen. Maar wat een verschil met vorige week.

  En s’avonds is het echt veel langer licht als de zon schijnt. Zo krijg ik stiekem al een een beetje voorvreugde op het late voorjaar/vroege zomer.
  Ik ga overigens deze week starten. met het boek van Franco Faggiani met de toepasselijke titel ‘Het licht van de lente‘. En luister naar de Spring is in the air van Toon Hermans.

  Maar nu eerst maar genieten van deze hopelijk zonnige lenteweek.

  Colofon

  De song met tekst is te vinden op Toon Hermans.

 • Niets menselijks is ons vreemd

  Niets menselijks is ons vreemd

  Over doortastende digitale assistenten, hulpvragen, chatten met een computer en de zoektocht naar een ‘menselijke’ medewerker voor een simpel antwoord op een simpele vraag. Drie minuten vraag en antwoord.
  Was alles maar zo eenvoudig in het leven!

  De digitale assistent van ...
  
  woensdag 22 maart 2023 15:45
  
  Hoi! Ik ben de digitale assistent van DELTA.
  
  Je kunt mij alles vragen. Als we er samen niet uitkomen, dan helpt mijn collega je verder.
  
  Waarmee kan ik je helpen?
  
  User
  wat is het e-mailadres van Delta?
  
  de digitale assistent van DELTA
  Ik help je graag bij het instellen en gebruiken van jouw e-mail. Ook wanneer je problemen ervaart lossen we het samen op! Waar wil je meer over weten?
  
  User
  E-mailadres
  
  de digitale assistent van DELTA
  Top! We helpen je graag verder met vragen over je e-mailadres. Wil een e-mailadres aanmaken, instellen of iets wijzigen?
  
  User
  Nee, ik wil het e-maildres van Delta weten
  
  de digitale assistent van DELTA
  Sorry, daar weet ik (nog) niks over. Stel je vraag op een andere manier in een aantal steekwoorden.
  
  User
  Wat is het e-mailadres van Delta BV?
  
  de digitale assistent van DELTA
  Ik help je graag bij het instellen en gebruiken van jouw e-mail. Ook wanneer je problemen ervaart lossen we het samen op! Waar wil je meer over weten?
  
  User
  Kan ik iemand anders spreken aub?!
  
  de digitale assistent van DELTA
  Heb je een andere vraag? Stel deze dan in een aantal steekwoorden. Dan help ik je verder!
  
  User
  Ik wil een mens spreken!
  
  de digitale assistent van DELTA
  Ik begrijp dat je contact wil met een medewerker. Om je goed van dienst te kunnen zijn wil ik graag weten wat voor soort vraag je hebt.
  
  User
  Servicevraag
  
  de digitale assistent van DELTA
  Heb je internet via de kabel of glasvezel?
  
  User
  Via de kabel (coax)
  
  de digitale assistent van DELTA
  Ik ga je hierna gelijk doorverbinden met een medewerker. Waar gaat je vraag over?
  
  User
  Overige vraag
  
  de digitale assistent van DELTA
  Ik ga je doorverbinden met een medewerker. Om je door te verbinden heb ik wat gegevens van je nodig, dan kunnen we je sneller helpen.
  
  .........
  
  de digitale assistent van DELTA
  Bedankt! Ik kijk of er een collega beschikbaar is.
  
  woensdag 22 maart 2023 15:48
  
  Fijn dat je met ons wilt chatten, je wordt zo snel mogelijk geholpen.
  Alle medewerkers zijn op dit moment in gesprek. Je bent nummer 1 in de wachtrij.
  Dank je wel voor je geduld.

 • Kunst komt tot leven

  Kunst komt tot leven

  Vorig jaar bezocht ik een hele bijzondere experience in een omgebouwde gasketel. Er werden via een 360graden projectie prachtige foto’s met muziek getoond. Je kon zittend of liggend kijken, luisteren en opgaan in de getoonde beelden. Het was een overweldigende ervaring.

  Nu zag ik dat er in de Noorderkerk in Amsterdam een ‘vergelijkbare’ (wat betreft de 360 graden projectie van beelden) expo is. Het zijn beelden van Van Gogh en Rembrandt, getiteld In Vincent meets Rembrandt:
  In deze the Untold Story*ontdek je, te midden van een continu veranderend 360-graden-canvas op de eeuwenoude binnenmuren van de Noorderkerk, hoe Vincent van Gogh al in zijn Amsterdamse periode gefascineerd raakte door Rembrandt, en hoe zijn werk is geïnspireerd op de schilderijen, etsen en zienswijzen van de grote meester. Een bijzondere ervaring die al je zintuigen prikkelt.

  Het is deze vorm van kunstkijken waar ik van hou. De combinatie van beelden, de kleuren en muziek in een bijzondere ruimte brengt kunst tot leven.

  Het Parool omschreef het als: “Spectaculair. De hele kerk wordt ondergedompeld in zonnebloemen of bloesemstruiken. Alles beweegt, stroomt, dwarrelt en suist over wanden en gewelven.”

  Spring has sprung

  Omdat morgen de lente begint is deze projectie van Van Goghs lentebloesem ‘Spring has sprung’ extra mooi en past de quote van John Muir er perfect bij.

  In de lente ontwaken niet alleen

  de bloemen en planten maar

  ontwaakt ook onze ziel

  John Muir  In deze zin wens ik jullie een fijne lente.

  COLOFON

  De coverfoto is van Pexels.com
  Expostie Vincent meets Rembrandt
  Website
  Instagram:

 • Een mooie week in letters

  Een mooie week in letters

  Deze week is het Boekenweek. Niet dat dit zo bijzonder is, want voor wie van boeken houdt is het natuurlijk iedere week boekenweek. Maar toch vind ik de boekenweek geweldig. Een interssant thema, heel veel nieuwe boeken, een leuk tv programma, mooie events in de boekenwinkel en bibliotheken en natuurlijk het boekenweek geschenk.

  Dus reden genoeg om een blogje te wijden aan deze mooie week in letters en vol leesplezier.
  Graag begin ik met het prachtig gedicht Boek van Tanja Helderman uit haar poëzie bundel Liefzang.

  Dat viel mij op

  Heel leuk bedacht vond ik de foto van Harry Weezeman van Waar loop jij warm voor.

  Satur’s Wereld maakte haar lezers attent op haar nieuwe pagina ‘leeslijst’, Opvallend geen boekenlijst maar een lijst met links van andere blogs.

  Collega blogster Mieke Schepens heeft een hele leuke boekenblog Graag Gelezen. Deze week vraagt ze om aandacht voor de verhalenbundel Bezwete Inkt van Cecile Coops. “Een bundel met korte en lange spannende, vrolijke, zware en lichte verhalen, die intrigeren.
  En ze zet Twee minuten Dichter.27 de nieuwste bundel van Plint in de schijnwerpers. Een bijzonder boekje met meer dan 40 gedichten en mooie illustraties van Tom Heerschop.


  En op Tv is het weer dagelijks genieten met Eus’ Boekenclub. Super dat dit toffe boekenprogramma van de Nederlandse schrijver, columnist en presentator Özcan Akyol dit jaar niet alleen in de Boekenweek, maar ook in de periode daarna (vanaf 9 april tot begin juni) uitgezonden wordt.

  Online boekenclub Hebban nodigt uit om een duik in de boekenweek te nemen, geeft 25 tips voor deze week en vraagt mij om te ontdekken ‘Wie ik ben’ naar aanleiding van het thema Ik ben alles.

  En van een oude jeugdvriend uit Duitsland Jochen Rausch ontving ik een uitnodiging voor de presentatie van zijn nieuwste boek. Jochen Rausch heeft ook een prachtige Instagram account 1000buecher met foto’s van lezende mensen, boeken, en boekenwinkels overal ter wereld.


  Hier loop ik warm voor

  Tja dan rest me nog mijn favoriete boeken voor deze week op een rijtje te zetten:


  Colofon

  De coverfoto is van Jordi Prat Prons.

 • Lekkere recepten zijn er om te delen #1

  Toen ik content verzamelde voor een blog over haver kwam ik verassenderwijs veel lekkere recepten tegen met haver. Omdat ik behalve fan van havermout, ook grote liefhebber van koffie, chocolade en noten ben is dit recept om zelf granola te maken mijn favoriet. Voor wat extra gezonde variatie kun je ook nog naar smaak gedroogde cranberry’s of abrikozen aan toe voegen. Omdat ik de titel van dit blog natuurlijk niet voor niets gekozen heb deel ik bij deze dan ook graag dit lekkere recept.
  En de blogpost over haver, die komt binnenkort.

  Wat zit er in

  • 50 gr ongebrande notenmix (hazelnoten, walnoten, amandelen, paranoten)
  • 25 gr zonnebloempitten
  • 100 gr havermout fijn
  • 100 havervlokken grof
  • 2 el kokosolie
  • 3 el honing (vloeibaar)
  • 30 ml espresso
  • 50 gr pure chocolade +72%
  • 50 gr kokosvlokken
  • 50 gr gedroogde cranberry’s of abrikozen

  Hoe maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 C. Hak de noten (niet te fijn). Meng de notenmix, havermout, honing, espresso en (gesmolten) kokosolie in een kom.
  2. Verdeel het mengsel over de met bakpapier beklede bakplaten. Rooster in ongeveer 40 minuten goudbruin en knapperig. Schep het regelmatig om mengsel.
  3. Laat de granol ongeveer 1 uur afkoelen en meng daarna de grofgehakte chocolade en kokosvlokken en indien gewenst de bessen of abrikozen er onder.

  Tip

  Het geheim van een goede crunchy granola is dat je deze echt helemaal moet laten afkoelen. Dan wordt het pas echt knapperig…. Je kunt de granola in een afgesloten pot ongeveer twee weken bewaren.

  Ik haalde de inspiratie voor deze lekkere recept op bij Mind Your Feed en AH.


 • Een dag waar vrouwen samen staan

  Een dag waar vrouwen samen staan

  International Women’s Day

  Een dag waar vrouwen samen staan

  Vandaag 8 maart is het International Women’s Day. Een wereldwijde dag om de prestaties van vrouwen te vieren, het bewustzijn over gendergelijkheid te vergroten en solidariteit te betuigen met vrouwen over de hele wereld. Een dag waarop vrouwen samen staan.

  Het doel van deze dag is om thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme onder de aandacht te brengen.

  Mijn dochter stuurde mij vandaag een kaart die mij erg ontroerde. Ik deel deze graag met jullie.

  En draag de covertekst op aan alle sterk, jonge, oud, moedige vrouwen op deze wereld

  Inspiratiebron

  Enige tijd geleden was er een prachtige bijlage in het Flow Magazine met afbeeldingen en teksten van inspirerende vrouwen uit de afgelopen en huidige eeuw. Deze en andere vrouwen waren mijn inspiratiebron om een technische studie te volgen, in ‘mannen’ bedrijven te gaan werken en zelfstandig ondernemer te worden. Maar vooral ook om altijd nieuwsgierig te blijven, me te verwonderen en te worden en te zijn wie ik ben.

 • Klein geluk

  Klein geluk