Home

 • Hallo allemaal

  Zullen we de wereld een beetje mooier maken door gewoon blij te zijn, te koesteren wat we hebben, heel groot en ook klein.  

  Een mooie start van het nieuwe jaar met een nieuwe blog met positieve berichten, leuke quotes, grappige verhalen, lekkere recepten, toffe songs & boeken en mooie foto’s. ‘Bright sight of life’ is mijn persoonlijke blog met blijmakers om op te fleuren, te genieten of zomaar weg te dromen.

 • Hemelvaart

  Hemelvaart

  Hier voor vandaag
  een gratis toegangskaart
  voor het openluchttheater

  neem plaats op het wolkendek
  licht het anker
  beleef golvende momenten
  terwijl je staat, ligt
  achterover leunt,
  denkt, voelt
  of zomaar staart

  zie hoe de wolken drijven
  hoe de hemelvaart

  Ariena Ruwaard
  (Hout Woord)

 • Pluk de dag

  Pluk de dag met een lach

  Stil of druk
  De dag die ik pluk
  Een emotie van geluk
  De dag kan niet meer stuk

  FOTOCREDITS @Zeeuwsblauw • Vis-à-Vis

  Vis-à-Vis

  Intussen weer al negen jaren geleden opende aan de boulevard in Vlissingen een visrestaurant met de prachtige naam Vis-à- vis. De Franse uitdrukking (letterlijk: van aangezicht tot aangezicht) was in basis bedoeld als term voor de opstelling van stoelen en banken tegenover elkaar zoals in een voertuig. Maar het restaurant speelde met de term ook voor de locatie tegenover de zee, lekkernijen uit zee (vis) en een rotsvast geloof in de kracht van de ontmoeting (face to face).
  Alleen al de uitnodiging voor de opening was geweldig. Een kaart met de tekst Happen? erop en een uitschuifbaar gedeelte met Beet!, Wat een geweldig creatief ontwerp.
  Helaas bestaat Vis-à- vis niet meer. Maar ik heb de uitnodiging en de menukaart van Vis en méér (Ook weer zo een leuke woordspeling: Das Meer uit het Duits vertaald betekent de zee) bewaard en geniet er nog steeds van.

  Vissen

  Viste ik achter netten van boten
  Die voor mij geweest waren
  Mijn Noordzee leeg vissend
  Zonder een visje voor mij te bewaren
  Dat mijn aas zou ruiken
  In mijn haak zou happen
  Hongerig
  Was niet meer
  Wel happend water
  Raakte aan mijn haak
  Daar moest ik het mee doen
  Lucht om mij heen
  Zee vol leegte
  Water voor mij
  Drijvend zand
  Lege maag

  Dit blogje is geschreven met de uitdaging “creatief” uit de photo-challenge van Anne. Het gedicht is van gedichtenStad.nl. De coverfoto van pixels.nl.

 • Boekengeluk

  Boekengeluk
  "Geluk is een mok koffie en een goed verhaal." Afgelopen weken las ik veel leuke logjes over het geluk van én in kleine dingen. Compleet met mooie lijstjes met tien kleine alledaagse geluksdingen. Voor mij is lezen een van de dingen die mij echt gelukkig maken. Wegdromen in een boek staat bovenaan op mijn lijst. Als echte boekenwurm hou ik van boeken, boekwinkels en bibliotheken. Toen ik gisteren in de speeltuin met de jongste kleindochter was viel mij dan ook gelijk de leuke mini-bieb op. Ik had nu mijn eigen boek mee (wat 'toevallig' over een boekenbus in Schotland gaat en dat ik nog niet uitgelezen had) maar de volgende keer ga ik zeker iets pakken uit de kast, en natuurlijk ook een exemplaar of meerdere terugzetten. 
  
  
  

  Reading brings us unknown friends

  Honoré de Balzac

  Haal alles uit de kast 

  Ze staan langs de weg, in de voortuin, bij een schuur of in de speeltuin: Minibiebs. Mooie kasten, zelfgetimmerde hokjes, kisten of rekken met een afdak, zelfs een ouderwetse telefooncel, allemaal vol met boeken. Ze nodigen je uit om zomaar een boek eruit behalen en eentje in terug te zetten. Ik vind dit een mooi en sympathiek initiatief. Het is duurzaam en het geeft de buurt of straat ook een sociale binding. Soms ontstaan er spontaan zelfs boekenclubs uit begreep ik.

  TIP Wil je zelf een minibieb beginnen? Op de site van de minibibliotheek vind je tips, tricks en bouwtekeningen om aan de slag te gaan. En kun je ook opzoeken of er bij jou in de buurt een minibibliotheek zit.

  Wat vind jij er van? 

  Ben je lid van een boeken/leesclub dan kun je eigen mening over een boek kwijt in de boekbespreking en hoor je ook wat anderen ervan vonden. Ook in de krant en op verschillende boeken-websites zoals GoodReads en Hebban.nl kun je recensies lezen. En natuurlijk kun je ook de mening van iemand vragen van wie je weet dat hij of zij een boekenliefhebber is. 

  Maar heb je zin om eens hele andere recensies te zien (!) en te lezen dan is de account van Kates bookparade op Instagram een aanrader. Weliswaar in het Engels, maar zo ontzettend leuk. Op @katesbookparade vind je namelijk getekende boekrecensies.


  Ongevraagde, eerlijke en soms gekke liefdesbrieven. Niet aan een onbereikbare liefde, maar aan de boeken die ze gelezen heeft.” 

  Flow 


  Wat was geweldig? Wat kon beter? Wie móét dit lezen? De Amerikaanse Kate geeft op eigen wijze haar mening. Zo schrijft ze niet alleen hoeveel sterren het boek van haar krijgt, maar ook haar algemene beoordeling, voor wie het boek in de smaak zal vallen en wat ze er fantastisch aan vond. 

  Boekrecensies geven is niet het enige wat ze doet. Zo plaatst ze ook iedere maand een opgetekende samenvatting van de boeken die ze gelezen heeft. Daarbij zet ze in de kantlijn ook wat leuke cijfers over haar leven, gewoon omdat het kan.

 • Favoriet

  Favoriet

  “Wat is je favoriete kleur en bloem? “ was de vraag van collega-blogger Anne. Mijn antwoord dan nu in een blogje dat mooi past op deze zonnige ‘blauwe’ maandag.

  Zoals ik al in mijn blog Hollands Blauw schreef, is blauw mijn favoriete kleur. En natuurlijk is mijn favoriete bloem ook blauw, korenbloemblauw wel te verstaan: het is de korenbloem. Samen met de klaproos voor mij de mooiste bloemen. Sowieso hou ik van veldbloemen maar de korenbloem is toch mijn absolute favoriet.
  Teer, liefelijk, een beetje romantisch en met mooie blauwtinten herinneren de bloemen mij aan de tarwe- en roggevelden van vroeger.
  Vorig jaar lunchte ik in Brugge bij L.E.S.S. Eatery en kreeg daar mijn salade op een prachtig bord met korenbloemen. Kijk maar in de galerij hoe mooi. En zo leuk de letters LESS staan voor LOVE EAT SHARE SMILE. En natuurlijk deed ik dat van zo’n mooi bord met veel plezier.

  Ik zie nog het roggeveld,

  waarlangs ik liep naar school.

  Over het smalle weggetje,

  het korenveld……

  waar zich geen korenbloem verschool.

  Ik plukte dikke bossen,

  met prachtig blauwe kleur.

  En als ik eraan denk,

  dan ruik ik nog hun geur.

  Ik mocht ze daar niet plukken,

  de rogge werd vertrapt.

  En ik moet eerlijk zeggen,

  de boer heeft mij heel vaak gesnapt.

  Ik kon het toch niet laten,

  en plukte telkens weer.

  Ik denk dat hij dat ook begreep,

  Want met een glimlach,

  keek hij op mij neer.

  Antje

 • Vliegen

  Dat bandje in de wolken
  wordt wel steeds leuker


  Loesje

  Het zouden er minder worden. Zo werd beweerd tijdens de Corona tijd. Maar wie nu naar de hemel kijkt ziet ze weer volop, de brede witte strepen. Zijn het toch weer evenveel vliegtuigen boven ons als twee jaar geleden?
  Gelukkig zie je soms ook veel mooiere exemplaren van andere aard vliegen.

 • Ochtendwandelingen

  Ochtendwandelingen

  An early morning walk is a blessing for the whole day

  Een frisse neus halen tijdens een heerlijke ochtendwandeling langs het strand en de zee is voor mij dé start van de dag. Dit is dan ook mijn keuze voor de nieuwe foto -challenge van Anne met het thema Mobiel

  Ook weleens overwogen om ’s morgens te wandelen?
  Wandelen is mogelijk de meest onderschatte training. Veel experts zijn het erover eens dat wandelen een uitstekende activiteit voor onze gezondheid en ons welzijn is. Als je jouw dag begint met 30 minuten wandelen, voel je je productiever, vrolijker en gezonder.
  (In mijn Seasidesblog schreef ik over 7 gezonde redenen om je dag te beginnen met 30 minuten wandelen. En kom je meer te weten over de effecten van wandelen en het wel en wee van zo’n ochtendritueel.)
  Wie het geluk heeft om in het buitengebied en dicht bij de kust te wonen zoals ik en ook nog een hond heeft die moet (mag) worden uitgelaten (ja toch, Monty ?) kan zijn hart ophalen. Door de polder, langs het strand of op het duinpad kun je heerlijk wandelen. 
  Voor mij en Monty is het intussen vaste prik om de dag langs de waterlijn (in de zomer op blote voeten) te beginnen met frisse lucht, zonneschijn, bewolking, een zachte of stevige zeebries en soms ook een flinke regenbui.

  Eigenlijk is de natuur in de ochtend ook op z’n mooist vind ik. Zeker in het drukkere toeristenseizoen is het in de vroege uurtjes op het strand nog lekker stil. Wandelend genieten van de eerste zonnestralen, soms wat mist, de verschillende kleuren van de zee en het verschil van de getijden. De enkele hardlopers, yogabeoefenaars en ‘collega’ wandelaars hebben alle ruimte. 

  Hondenpootjes 

  Samen wandelen
  samen door het zand
  ik en jij, wij twee
  al vroeg in de morgen
  dagelijks genieten
  je kijkt me vrolijk aan
  als we even blijven staan
  ik merkte op 
  dat jouw kleine
  hondenpootjes
  in het zand zijn 
  gevormd
  heel uniek
  dit kleine kunstwerk
  kan ieder bekijken
  toch kan ik het niet 
  laten om hier een 
  foto van te maken
  een fotootje
  van een hondenpootje

  Annie Hees

 • Vrijheid

  Voel de vrijheid
  Van alles
  Mooi te maken
  Loesje

 • Luistervink

  Luistervink

  De laatste maanden ben ik de wereld van de podcasts ingedoken. Luisterend naar een podcast is een fijne manier van infotainment. Er zijn de hele dag door wel momenten waarop je een podcast kunt luisteren. En er is ook zeker meer dan voldoende aanbod. Toen ik ermee begon wist ik niet hoe groot de keuze in het assortiment van podcasts is. Zoals Apple Podcasts in de Apple Store schrijft:

  “Ontdek audioverhalen die entertainen, informeren en inspireren. Ontdek shows waar je dol op bent, van entertainment en comedy tot nieuws en sport.
  Stream miljoenen shows, van de grootste namen tot de beste onafhankelijken.”

  Oh jee miljoenen, hoe selecteer je dan ? Ik beperk me gewoon tot podcasts van (mij) bekende namen, thema’s en genres die mij interesseren en af en toe snuffel ik aan iets nieuws. Het is lekker ontspannend, heel anders dan lezen en het maakt mij aan het glimlachen zoals de Podcast ‘MarcMarie (Huijbregts) & Aaf (Brandt Corstius)vinden iets’. Iedere donderdag recenseren zij iets, van vloerbedekking tot make-up, van Willem-Alexander tot het kapitalisme.
  Het leuke van een podcast is ook dat je de aflevering ook op andere dagen en momenten kunt beluisteren.

  Wat is een podcast eigenlijk?

  Zoals gezegd de keuze is reuze. Spannende reportages, waargebeurde verhalen, gemiste radioprogramma’s en discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen voor bijna elk interessegebied is wel een podcast te vinden: van (nieuws)trivia tot fantasykaartspellen, van filosofie tot misdaadmysteries en van tuinieren tot blokfluiten

  Podcasts bestaan sinds 2004 en groeien nog altijd gestaag in populariteit.

  Een podcast (spreek uit: potkast) is een soort on demand radioprogramma. Het is een mp3-audiobestand dat je streaming luistert of per aflevering downloadt. Door te downloaden kun je de podcast op elk gewenst moment afspelen, zonder internet en zonder verstoring. Je kunt het op je computer of smartphone beluisteren waar en wanneer je maar wilt, bijvoorbeeld tijdens het afwassen, hardlopen of in de auto. 

  Qua vorm verschillen ze nogal, maar in de meerderheid lijken ze nog het meest op een (praat)radioprogramma. Veelal zijn twee of meer mensen met elkaar in gesprek, maar ze kunnen ook bestaan uit een monoloog. Sommige zijn low budget hobbyproducties, andere zijn zeer professioneel opgenomen.

  Podcasts verschijnen bijna altijd in serievorm: periodiek (bijvoorbeeld elke week of elke paar dagen) komt er een nieuwe aflevering beschikbaar. Je kunt je er ook op abonneren. Nieuwe episodes worden dan automatisch opgehaald.

  Bewerkelijk

  Sommige podcasts zijn low budget hobbyproducties, andere zijn zeer professioneel opgenomen in een echte radiostudio met alle technische snufjes. Overigens is aan het maken van een goede podcast best wat werk verbonden. Dat las ik over ‘De goudschat van Serooskerke’, Hoe een goudschat uit de Tachtigjarige Oorlog een Zeeuws dorp stikjaloers maakt. Een hele leuke zesdelige podcast die dichtbij huis speelt.

  Gedegen onderzoek, muziekfragmenten selecteren en interviews afnemen gingen vooraf. De twee maaksters Lieke Malcorps en Ieke Schout pluisden ’t een en ander uit en maakten er een hele interessante reeks van.

  De podcast haalt twee spannende verhalen uit de vergetelheid, over Zeeland in de Tachtigjarige Oorlog en over Serooskerke anno 1966. Nog steeds zijn de inwoners argwanend, vertelt een voormalige burgemeester van Veere. Als er werkzaamheden zijn in de Zeeuwse klei, rijst al snel het vermoeden dat men een schat op het spoor is.

  En verder ….


 • Van Oranje

  Van Oranje

  Op deze koningsdag voert oranje het hoogste woord …

  Foto door Pixabay op Pexels.com

  De ontdekking 

  Als je goed om 
  je heen kijkt
  zie je dat alles 
  gekleurd is 

  K. Schippers