Geplaatst in Dat viel mij op, Post, seizoenen

Beter zicht

Gisterenochtend was het mistig. Al voordat ik naar buiten keek was ik al gewaarschuwd door het blazen van de misthoorn van de grote schepen. Het hoort bij het leven hier aan de monding van een grote rivier in de Noordzee. Schepen die bij dichte mist elkaar waarschuwen met een signaal.

En ja toen ik door de voordeur naar buiten stapte was het potdicht. Voor de zekerheid had ik mijn lampje op mijn muts aangezet toen ik met Monty onze ochtendwandeling startte. Heel handig: een led lampje (verstelbaar in drie sterktes) in de muts maakt mij op afstand en de weg voor mij ook beter zichtbaar. Manlief noemt het mijn mijnwerkeroutfit maar vindt het natuurlijk ook veiliger zo.

Eerder schreef ik voor mijn andere blog over de mist hier aan de kust. Bij deze nog een keer op herhaling op brightsightoflife.

https://seasides.blog/2022/11/30/mistig/

En vandaag was het zicht weer optimaal dus de muts bleef lekker thuis en wel de zonnenbril op.

6 gedachten over “Beter zicht

  1. Ik vind het heerlijk. Ik lag nog in bed, het was nog donker, en dan hoor je je misthoorns op zee en de Schelde. Dan weet je al dat het mistig is, en jawel. Ik vind het geronk van de scheepsmotoren ook prettig. Ik weet niet anders en val er ook heerlijk op in slaap.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie