Geplaatst in Dat viel mij op, Foto, gedachten

Hout woord

Zie de wondere dingen in de gewone dagen 

Vanmiddag maakte ik weer eens een wandeling over het dijkje van de al meer dan 400 jaar oude polder bij ons huis. Op de dijk staan mijn lievelingsbomen, knotwilgen. Stoer in grillige vormen, sommige geknot anderen met hun kale takken naar de hemel reikend.

Knotwilgen hebben iets mysterieus en fascinerends. Ze zijn gevormd door weer en wind en bieden vogels en insecten prachtige schuilplaatsen. Ze ogen (en volgens mij zijn ze dat ook) eigenzinnig en laten geen twijfel er over bestaan dat ze niet meedoen met de wedstrijd wie is de mooiste, meest rechte en hoogste boom. Nee daar zijn ze niet van.

Hout woord 

Een tak
schiet opnieuw in blad
snijdt hout

met bossen wijze zinnen
hout een boom woord

en laat zien
je kunt altijd opnieuw beginnen

Ariana Ruwaard

Colofon

De quote en het gedicht zijn van Ariena Ruwaard uit haar gelijknamige gedichtenbundel Hout Woord. Over de Oud Breskens polder schreef ik eerder op mijn andere blog de post Polder https://seasides.blog/2020/01/29/

4 gedachten over “Hout woord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s