Geplaatst in Boek en Beeld, Dat viel mij op, gedachten

Een schone namiddag

Het was een ‘schone’ namiddag zoals ze hier in Zeeland zeggen, vandaag. Een mooi zonnetje, een strakblauwe lucht en uit de wind was het heerlijk vertoeven.

Ik ging lekker zitten met een prachtig luisterboek in mijn koptelefoon. Wat een luxe om zo te genieten van de warmte van de zon en helemaal weg te duiken in het verhaal. Toen dacht ik aan het motto

Doe dingen waar je hart van gaat zingen 

Ik beluisterde het tweede boek van Roy Jacobsen over het leven van hoofdpersoon Ingrid op Barroy, een eiland vlak voor de adembenemende kust van Noorwegen. Een leven dat het als het landschap zelf, van een grootse broze schoonheid is met in de verte de rest van de wereld. ‘Een epische eilandvertelling over een vergeten manier van leven’.

Witte zee is het meeslepende vervolg op de internationale succesroman De onzichtbaren, en een ijzersterke vertelling over een buitengewone liefde tijdens de donkerste periode uit de geschiedenis van Noorwegen.

Colofon

De afbeelding en de beschrijving is van Hebban.nl. De boeken van Roy Jacobsen zijn uitgegeven bij De Bezige Bij.

4 gedachten over “Een schone namiddag

  1. Je maakt me nieuwsgierig naar Witte Zee… En mijn hart zong eerder deze week bij de eerste lunch buiten in het zonnetje, uit de wind. De stilte, op het gekwetter van de ringmussen in de meidoorn na. Bij terugkijken op vijf jaar een ander leven leiden… ❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s