Geplaatst in Post

Favoriet

“Wat is je favoriete kleur en bloem? “ was de vraag van collega-blogger Anne. Mijn antwoord dan nu in een blogje dat mooi past op deze zonnige ‘blauwe’ maandag.

Zoals ik al in mijn blog Hollands Blauw schreef, is blauw mijn favoriete kleur. En natuurlijk is mijn favoriete bloem ook blauw, korenbloemblauw wel te verstaan: het is de korenbloem. Samen met de klaproos voor mij de mooiste bloemen. Sowieso hou ik van veldbloemen maar de korenbloem is toch mijn absolute favoriet.
Teer, liefelijk, een beetje romantisch en met mooie blauwtinten herinneren de bloemen mij aan de tarwe- en roggevelden van vroeger.
Vorig jaar lunchte ik in Brugge bij L.E.S.S. Eatery en kreeg daar mijn salade op een prachtig bord met korenbloemen. Kijk maar in de galerij hoe mooi. En zo leuk de letters LESS staan voor LOVE EAT SHARE SMILE. En natuurlijk deed ik dat van zo’n mooi bord met veel plezier.

Ik zie nog het roggeveld,

waarlangs ik liep naar school.

Over het smalle weggetje,

het korenveld……

waar zich geen korenbloem verschool.

Ik plukte dikke bossen,

met prachtig blauwe kleur.

En als ik eraan denk,

dan ruik ik nog hun geur.

Ik mocht ze daar niet plukken,

de rogge werd vertrapt.

En ik moet eerlijk zeggen,

de boer heeft mij heel vaak gesnapt.

Ik kon het toch niet laten,

en plukte telkens weer.

Ik denk dat hij dat ook begreep,

Want met een glimlach,

keek hij op mij neer.

Antje

Een gedachte over “Favoriet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s