Geplaatst in Post

Buiten spelen

Gisteren was mijn wekelijkse oppasmiddag. Ik heb weer genoten van de kleinkinderen. Ze waren aan het buitenspelen. Wat een keuze aan leuke doe-dingen: Lekker klimmen, schommelen, verstoppertje spelen, van de glijbaan glijden. Hutten bouwen, kransjes vlechten van madeliefjes. In de zandbak taarten bakken. Stoep krijten. Bellen blazen. Lekker kletsen met je vrienden. Een ijsje eten.
Zomaar een weekse midddag met veel geluksmomenten. Mooiere geluiden en beelden dan die van spelende kinderen kan ik me haast niet voorstellen.

Vandaar dat ik bij het lezen van het krantenbericht over hoe belangrijk spelen is voor kinderen, mijn wenkbrauwen fronste. Wie twijfelt daar dan aan?
Onder de kop “Kinderopvang weigert om ‘schooltje te spelen ‘ stelde Emmeline Bijlsma van de Brancheorganisatie Kinderopvang dat Kinderen leren door plezier te hebben, niet door toetsing.Kinderen tot 6 jaar moeten kunnen spelen omdat dat ze creatief en weerbaar maakt. De brancheorganisatie vindt het daarom ook geen goed idee om jonge kinderen leerdoelen op te leggen, zoals het nu door een aantal partijen in de 2de Kamer wordt voorgesteld.

Ik ben het daar volledig mee eens, sterker nog ik vind eigenlijk dat ook oudere kinderen nog veel meer moeten kunnen spelen. En natuurlijk liefst buiten.

Zoek Raken Speuren en Vallen
Kind zijn verleer je niet
Loesje

Een gedachte over “Buiten spelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s