Geplaatst in Post

Wind

“Ik hoop vooral dat iedereen een beetje kan genieten van de storm”,
aldus Corrie van Dijk, voormalige weervrouw en naamgeefster van de storm die vandaag over Nederland raast.
Met wind en zeker met storm is het net als in het leven: het kan tegenzitten of meewerken en dan meevallen. Je kunt er een duw in je rug van krijgen om vooruit te kunnen of juist om te vallen. Of je moet er hard tegen aan gaan en dat kan dan flink tegenvallen en soms zelfs mislukken.
Dat tegen de wind inlopen best zwaar is, merkte ik vanochtend tijdens mijn wandeling toen ik amper vooruit kwam met zoveel ‘Corrie-wind’ recht op me af. Toch was het ook genieten zo met de elementen en was ik blij even buiten te zijn.

Met de neus richting de toekomst
en de gedachten uitwaaien in de wind

Loesje

Ik vond twee mooie afbeeldingen voor dit blogje. De coverfoto is een beetje symbolisch voor de wind: beweging, kracht, maar zeker ook plezier. Is het de wind of is het toch de persoon zelf die naar achteren buigt? De zwarte rok mooi opgebold herinnert mij aan oude foto’s van vrouwen in klederdracht uitkijkend over zee zoals de twee vrouwen in de andere afbeelding, met zo te zien geen storm maar wel wind.

Een gedachte over “Wind

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s