
Afgelopen weken was het behoorlijk mistig. De schepen voor de kust bliezen met hun misthoorns en het lopen in de polder in de ochtenden (soms zo ongeveer op de tast) was af en toe best spannend.
Mist vind ik een fascinerend verschijnsel: je hoort bekende geluiden opeens anders, de wereld bestaat uit wel 50 tinten grijs en ver weg en dichtbij loopt in elkaar over. Mist heeft ook iets geheimzinnigs. Dat is natuurlijk alleen voor je gevoel zo, want goed beschouwd loop je gewoon door één grote verzameling van waterdruppels. Maar op de een of andere manier ervaar je dus de waterdruppels in mistvorm om je heen heel anders dan de regendruppels die van boven komen.
Voor mij zijn het vooral de ‘losse’ druppels die het zo bijzonder maken. Als je goed oplet zie je ze, deze prachtige druppels, op takken, het gras en aan de spinnenwebben. Zo mooi om naar te kijken en te bewonderen.
En ik vind het altijd heel knap hoe fotografen (zoals Nienke Malipaard) deze wonderschone natuurverschijnselen in detail kunnen vastleggen.

PS: De wetenschappelijke verklaring voor mist luidt: Om mist te vormen zijn condensatiekernen nodig, kleine vaste of vloeibare deeltjes waaraan het water zich kan hechten zodat druppeltjes ontstaan. Condensatiekernen zijn bijvoorbeeld zoutkristallen boven zee of stof in de lucht.
Prachtige foto’s inderdaad! Het is één van de (vele) redenen waarom ik van mist hou…
LikeGeliked door 1 persoon
Heel mooi….ik hou hiervan. Mist maakt deze grote chaotische wereld een stukje behapbaarder, voor mij dan toch.
Groetjes en veel succes Sabine!
LikeGeliked door 1 persoon