Geplaatst in Post

Een blauwe maandag

Kregen jullie vandaag ook goede wensen vanwege Blue Monday?
Ik zelf heb er helemaal niks mee maar blijkbaar is het voor velen een dag om bij stil te staan en je iets goeds te wensen.
En omdat blauw mijn lievelingskleur is, dacht ik, dan maak ik er toch gewoon een blauw blogje over iets moois.

Waar komt de Blue Monday eigenlijk vandaan? Deze tweede maandag in januari schijnt de depressiefste dag van het jaar te zijn. Waarom? Omdat het grijs koud en somber weer is (klopt dus vandaag absoluut niet!). Omdat het dagelijkse leven al weer in een sleur zit (na twee weken al?), de vakantie ver weg is (zal wel de zomervakantie zijn), op deze dag blijkt dat die goede voornemens van 1 januari toch niet haalbaar zijn (nu al gestopt?) en omdat er iemand blijkbaar een keer de term bedacht heeft.

Die iemand is de Britse psycholoog Cliff Arnall. Hij bedacht in 2005 een, naar zijn zeggen, wetenschappelijk verantwoorde formule waaruit zou blijken dat de maandag van de voorlaatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Nou kun je over de redenen voor de neerslachtige gevoelens zeker je twijfels hebben maar als het dan al zo is, welke kleuren geven we de resterende dagen van het jaar? Geel, oranje, rood, groen? En zijn we dan blijer?

Maar zoals gezegd blauw is mijn favoriete kleur en daarom hier dan toch wat moois in blauw.

En ook nog een mooi stukje van de songtekst van Blauwe Dag van Suzan& Freek erbij:

Blauwe dag, een seconde
Laten we dansen tot de morgen
en de lucht weer opengaat….

7 gedachten over “Een blauwe maandag

 1. Mooi Sabine! Hier is het ook elke dag ‘blauwe dag’, heerlijk! Maar: ik ben er inmiddels achter dat het gevoel wat zoveel mensen hebben in deze periode, niet alleen afgelopen maandag, ook een andere reden kan hebben… (blogje daarover volgt 😉 ) Fijne blauwe dinsdag!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je ! Inderdaad dat is zeker zo.
   Waar ik me wel aan stoor is de commerciële manier waarop getracht wordt met het verkopen van speciale blauwe maandag aanbiedingen de schijn op te wekken dat het kopen van (vaak onnuttige dingen) je een beter gevoel kan geven.
   Kijk uit naar je blogje

   Geliked door 1 persoon

   1. Meen je dat nou? Is Blue Monday ook al weer vercommercialiseerd??? Dat was hier in het hoge noorden nog niet doorgedrongen… zucht. Ik ga maar eens naar buiten, het blauw in…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s