Geplaatst in Post

The Joy of Missing Out

Blij zijn met minder

Kennen jullie Joy of Missing Out? Je lekker voelen, content zijn met minder en toch het gevoel te hebben niks te missen? Ik kwam deze ‘trend’ tegen toen ik voor mijn Seasidesblog een post over eb en vloed maakte. Daarin schreef ik over de ‘echte’ getijden, maar ook over eb en vloed in ons leven in overdrachtelijke zin. En ook over Joy of Missing Out ofwel JOMO.

Met plezier reblog ik hierbij dit stukje.
Eigenlijk is er heel veel ‘over’vloed in ons leven. Tja, we eten te veel, hebben te veel kleren, shoppen te veel, hebben te veel stress, krijgen te veel news en info, zitten te veel. Er is te veel plastic, te veel bewerkt voedsel, te veel …. te veel viert hoogtij.

Een beetje eb zou af en toe dus best goed zijn. Alleen is het toch wel een uitdaging om nee te zeggen, om met minder uit te komen, om ruimte te maken, echt alles eenvoudiger te zien, leren rust te krijgen en te relaxen.
Leegte creëren in je kasten, je huis, je agenda en je hoofd. Simplify your life en JOMO ‘Joy of Missing Out’ zijn wat mij betreft leuke trends.

Definitie van JOMO Joy of Missing Out.

Bij JOMO spreekt mij vooral de tevredenheid en blijdschap aan, omdat de nadruk echt op Joy ligt. Blij zijn met minder, het helemaal niet erg vinden om iets te missen, er echt niet bij moeten zijn, het gewoon allemaal wat simpeler doen. Simplify your life gaat meer over de praktische invulling en het eenvoudiger maken van je leven.
Voor mij iets om met de voorjaarsschoonmaak op te pakken.

Voor nu ga ik dan voor de joy. Lekker thuis blijven als je geen zin hebt om eruit te gaan. Genieten van de opkomende lentebloemen, de warmte van de eerste voorjaarszon. Luieren, even alles laten liggen, zijn gang laten gaan, mijn nieuwste boek lezen, naar mijn favoriete muziek luisteren en gewoon blij zijn met de vrolijkheid van mijn hond.
Uitwaaien aan het strand en bij eb de flessenpost met dat leuke briefje aan de waterlijn zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s