Geplaatst in Post

Blij

Een aantal jaren geleden zag ik een leuke tekstcollage van auteur Susan Smit met wat haar happy maakt.
Opvallend vond ik dat er best wat dingen bij zaten waar ik zelf ook blij van werd (en overigens nog steeds word). Zoals de ‘Klaprozen langs de weg’ of ‘Pure chocolade’. Haar blijmakers zijn overigens bijna allemaal kleine ‘normale’ dingen uit het dagelijks leven.
En dit is juist het mooie er aan. Blij worden van kleine dingen die eigenlijk grootse dingen zijn. Zoals mijn jongste kleinzoon die het tasje van zijn zusje draagt en haar handje vasthoudt op het voetbalveld.

In mijn laatste Seasidesblogpost schreef ik dat ik niet zo van de bucketlijstjes en het afvinken van to do’s ben, maar liever droom van dingen die me blij maken en waar ik me op verheug. Niet om ze te kunnen afvinken om dan naar het volgende te kunnen racen. Nee, maar om nu alvast te kunnen genieten van de gedachte en daarmee de voorvreugde op die zonsondergangen, het zwemmen in zee en de kleuren en geuren van de zomer.
Volgens mij is dat dé Bright Sight of Life

2 gedachten over “Blij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s