Geplaatst in Foto

In de Rups

enjoy and have fun

Geweldig… samen genieten in de Rups

Ik kwam deze leuke foto van de Rups tegen op Pinterest. De Rups is een ouderwetse kermisattractie. Deze bestond uit een carrousel met tweepersoonskarretjes die steeds sneller gaan rijden. De naam rups komt vanwege de golvende bewegingen van de karretjes. Door de snelheid van de karretjes en de daarbij optredende middelpuntvliedende kracht worden de twee personen als het ware naar elkaar toe geduwd.
Hoogtepunt was als het zeil (aan de kant in het midden te zien) over je heen ging sluiten, wanneer de karretjes eenmaal op snelheid waren. De toeschouwers konden dan niet meer zien wat er in de wagens gebeurde. Door deze twee aspecten (het naar elkaar toe worden geduwd en het zeil) was de attractie altijd erg in trek bij verliefde stellen.

Zien jullie overigens ook het verschil in het genieten van de vrouwen voorin en de dames twee rijen er achter?

3 gedachten over “In de Rups

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s