Geplaatst in Boeken

Boekengeluk

"Geluk is een mok koffie en een goed verhaal." Afgelopen weken las ik veel leuke logjes over het geluk van én in kleine dingen. Compleet met mooie lijstjes met tien kleine alledaagse geluksdingen. Voor mij is lezen een van de dingen die mij echt gelukkig maken. Wegdromen in een boek staat bovenaan op mijn lijst. Als echte boekenwurm hou ik van boeken, boekwinkels en bibliotheken. Toen ik gisteren in de speeltuin met de jongste kleindochter was viel mij dan ook gelijk de leuke mini-bieb op. Ik had nu mijn eigen boek mee (wat 'toevallig' over een boekenbus in Schotland gaat en dat ik nog niet uitgelezen had) maar de volgende keer ga ik zeker iets pakken uit de kast, en natuurlijk ook een exemplaar of meerdere  terugzetten. 


Reading brings us unknown friends

Honoré de Balzac

Haal alles uit de kast 

Ze staan langs de weg, in de voortuin, bij een schuur of in de speeltuin: Minibiebs. Mooie kasten, zelfgetimmerde hokjes, kisten of rekken met een afdak, zelfs een ouderwetse telefooncel, allemaal vol met boeken. Ze nodigen je uit om zomaar een boek eruit behalen en eentje in terug te zetten. Ik vind dit een mooi en sympathiek initiatief. Het is duurzaam en het geeft de buurt of straat ook een sociale binding. Soms ontstaan er spontaan zelfs boekenclubs uit begreep ik.

TIP Wil je zelf een minibieb beginnen? Op de site van de minibibliotheek vind je tips, tricks en bouwtekeningen om aan de slag te gaan. En kun je ook opzoeken of er bij jou in de buurt een minibibliotheek zit.

Wat vind jij er van? 

Ben je lid van een boeken/leesclub dan kun je eigen mening over een boek kwijt in de boekbespreking en hoor je ook wat anderen ervan vonden. Ook in de krant en op verschillende boeken-websites zoals GoodReads en Hebban.nl kun je recensies lezen. En natuurlijk kun je ook de mening van iemand vragen van wie je weet dat hij of zij een boekenliefhebber is. 

Maar heb je zin om eens hele andere recensies te zien (!) en te lezen dan is de account van Kates bookparade op Instagram een aanrader. Weliswaar in het Engels, maar zo ontzettend leuk. Op @katesbookparade vind je namelijk getekende boekrecensies.


Ongevraagde, eerlijke en soms gekke liefdesbrieven. Niet aan een onbereikbare liefde, maar aan de boeken die ze gelezen heeft.” 

Flow 


Wat was geweldig? Wat kon beter? Wie móét dit lezen? De Amerikaanse Kate geeft op eigen wijze haar mening. Zo schrijft ze niet alleen hoeveel sterren het boek van haar krijgt, maar ook haar algemene beoordeling, voor wie het boek in de smaak zal vallen en wat ze er fantastisch aan vond. 

Boekrecensies geven is niet het enige wat ze doet. Zo plaatst ze ook iedere maand een opgetekende samenvatting van de boeken die ze gelezen heeft. Daarbij zet ze in de kantlijn ook wat leuke cijfers over haar leven, gewoon omdat het kan.

2 gedachten over “Boekengeluk

  1. Mooie foto is de eerste. Zelf lees ik graag maar alleen als ik tijd heb en dat ontbreekt me momenteel. Ik moet beginnen in een boek en het in korte tijd kunnen uitlezen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik lees minder dan vroeger. Na mijn politieke carrière is het lezen niet meer terug op het niveau van daarvoor geraakt, al komt het wel meer en meer terug.

    Like

Plaats een reactie